Je gunt kinderen en jongeren dat ze graag naar school gaan en dat dit een fijne periode is om later op terug te kijken. School kan voor sommige kinderen een omgeving zijn om zich angstig te voelen. Ze zijn bang zijn om te falen, bang om onvoldoendes te halen of bang om voor gek te staan voor de klas. Een beetje angst voor deze zaken is niets om je zorgen om te maken. Angst kan ervoor zorgen dat kinderen zich extra kunnen concentreren.
Maar, wanneer je deze angst niet kan doorbreken en bijvoorbeeld blokkeert, is er sprake van negatieve faalangst. Wanneer een kind weinig vertrouwen heeft in zichzelf, angstig is, snel blokkeert en/of zich geregeld schaamt voor zichzelf in de klas, dan is het raadzaam om hulp te zoeken. Praktijk MooV denkt dan graag met jullie mee.
Wij helpen bij o.a.:
- faalangst en onzekerheid
- concentratieproblemen
- motivatieproblemen
Onze aanpak
Kinderen, jongeren en ouders met problemen kunnen bij ons terecht voor hulp. Bij praktijk MooV denken wij graag met u en uw kind mee. Elke behandeling wordt aangepast aan de leeftijd, ontwikkelingsfase van het kind en zijn of haar problematiek.
Tijdens de behandeling worden gesprekken vaak afgewisseld met beweging en spel. Middels beweging en spel kunnen kinderen hun patronen beter leren herkennen en kunnen zij oefenen met nieuw gedrag. De therapeut probeert een goede behandelrelatie met het kind op te bouwen. Een kind dat zich tijdens de behandeling veilig en prettig voelt staat open voor nieuwe inzichten en durft lastige gevoelens en gedachten beter te bespreken en/of uit te dagen. Op die manier kunnen vastzittende (negatieve) patronen worden doorbroken.
Ouders spelen een belangrijke rol het oplossen van de problemen van hun kind. Ouders kennen hun kind het beste en worden daarom (waar mogelijk) bij de behandeling betrokken. Ditzelfde geldt voor school en/of andere belangrijke personen of instanties.
Praktijk MooV biedt diverse behandelmethoden aan. U kunt uw kind direct aanmelden voor behandeling, maar het kan zijn dat er eerst psychologisch onderzoek nodig is alvorens over te gaan tot behandeling. Samen met de psycholoog/orthopedagoog wordt er bekeken welke behandeling of training het best passend is. Tijdens het intakegesprek of het psychologisch onderzoek wordt essentiële informatie verzameld om de behandelwensen duidelijk te krijgen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. Daaropvolgend zal de behandeling starten.
Hulp zoeken kan voor ouders en kinderen een grote stap zijn. Wanneer de stap eenmaal is gezet, merken ouders en kinderen vaak hoe gewoon het eigenlijk is.
Waarom kiezen voor praktijk MooV?
- wij sluiten aan bij de hulpvraag van de kinderen en de ouders
- wij proberen binnen 2 weken een intakegesprek te plannen waarin het belangrijkste accent ligt op het creëren van een veilige omgeving en het afstemmen van concrete haalbare doelen en wensen
- wij houden de behandelduur zo kort mogelijk en zo lang als nodig
- wij stimuleren kinderen, jongeren en hun ouders om in hun kracht te gaan staan. Wij leggen de nadruk op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Bij MooV willen wij kinderen en ouders zowel lichamelijk als psychisch in beweging zetten
- wij luisteren met gerichte aandacht naar onze cliënten en evalueren regelmatig of we met elkaar op de goede weg zijn
- wij bieden behandelingen die bewezen effectief zijn (evidence based)
- wij volgen bij- en nascholingen om onze expertise up tot date te houden
“Bij praktijk MooV is er ruimte en rust om samen te werken aan positieve verandering”
Op welke manier kunnen wij u helpen?
Bel ons voor een kennismakingsgesprek of mail naar info@praktijkmoov.nl