GZ-psycholoog
Doelgroep: volwassenen
Wat zijn je specialisaties, extra behaalde opleidingen en de doelgroep waar je mee werkt?
Na mijn master Klinische Neuropsychologie heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog behaald. Ik bied verschillende vormen van therapie, zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR (Eye Movement Desentization Reprocessing) en ACT (Acceptance and Commitment therapy). De doelgroep waar ik mee werk bestaat uit volwassenen met angst- en stemmingsstoornissen, burn-out, trauma, aanhoudende (soms onverklaarde) lichamelijke klachten en persoonlijkheidsproblematiek.
Kun je iets zeggen over je achtergrond/werkervaring?
In 2013 ben ik begonnen met werken als psycholoog in de specialistische ggz. Sinds 2015 heb ik meerdere jaren in verschillende ziekenhuizen gewerkt op de afdelingen Medische Psychologie en Ziekenhuispsychiatrie. Nadien heb ik een aantal jaren in de specialistische ggz gewerkt in Amsterdam, waar we een multidisciplinair traject aanboden aan clienten met complexe aanhoudende psychische klachten. Ik heb veel ervaring in het werken met angst- en stemmingsklachten, persoonlijkheidsproblematiek, trauma, en daarnaast met de omgang met aanhoudende lichamelijke klachten, ziekteangst, psychische klachten rondom zwangerschap. Recentelijk heb ik ervoor gekozen om voor mezelf te beginnen, waardoor ik sinds mei ’23 ben aangesloten bij praktijk Moov.
Wat is/zijn je behandelmethode(s) en wat is je werkwijze?
Ik hecht veel belang aan een goede therapeutische relatie, waarin veiligheid en vertrouwen centraal staat. Ik verricht bij praktijk Moov relatief kortdurende trajecten (basis ggz) en langer durende trajecten (specialistische ggz). De keuze van behandelmethode hangt af van de hulpvraag en problematiek van de client. Behandelingen kunnen meer klachtgericht van aard zijn, maar ik ga ook graag samen met een client op zoek naar de onderliggende patronen in iemands persoonlijkheid die hebben bijgedragen aan het ontstaan van de klachten. Waar zijn die patronen ontstaan? Wat heeft iemand nodig om die patronen te doorbreken zodat iemand duurzaam van de klachten af kan komen? Of is er vooral meer mildheid en acceptatie nodig m.b.t. iemands patronen en persoonlijkheid? Verder komt het versterken van autonomie en identiteit ook vaak aan bod en tevens het bewust worden van je eigen behoeften en verlangens en grenzen.
Wat houdt jou vitaal?
Ik haal veel energie uit mijn werk en daarnaast onderneem ik graag leuke dingen met mijn gezin, met vrienden en familie. Muziek luisteren en muziek maken (piano en zingen) maakt me heel blij en ontspannen. Verder hou ik van sporten en buiten zijn.